Nyköping Auktionsverk är nu Auktionshuset Nyköping

Förra året förvärvade Gomér och Andersson Nyköping Auktionsverk, som nu blivit Auktionshuset Nyköping. Det innebär att det ingår i ett företag med över 90 års erfarenhet av auktioner. Auktionshuset Nyköping erbjuder både traditionella slagauktioner och auktioner via nätet, och vi kan hjälpa till med kostnadsfria värderingar av allt ifrån konst och möbler till bilar och smycken. Läs vidare för att få reda på vad ett auktionshus är, hur vi kan hjälpa dig att värdera och sälja din bil samt hur du kan få hjälp att auktionera ut och sälja föremål från ett dödsbo.

Är det någon skillnad på auktionsverk och auktionshus?

En nyhet i Nyköpings auktionsvärld är att Nyköpings Auktionsverk nu har bytt namn till Auktionshuset Nyköping. Namnändringen kommer sig av att Gomér och Andersson har tagit över verksamheten, och att all service som erbjuds på företagets övriga auktionshus även finns tillgänglig i Nyköping. I grunden är det egentligen ingen skillnad på auktionsverk och auktionshus, men vi använder gärna den senare termen eftersom vi vill se oss som ett enda auktionshus med verksamheter i flera städer.

Auktionsverk eller auktionshus är i grunden en benämning på de verksamheter som sysslar med traditionella slagauktioner i fysiska lokaler. Men allt fler auktionsverk erbjuder nu också auktioner på nätet, vilket även gäller Auktionshuset Nyköping. På ett auktionshus arbetar förutom värderingsexperter även intendenter och fotografer som tillsammans ser till att auktionerna går rätt till och att både säljare och köpare blir nöjda.

Hos Auktionshuset Nyköping kan du precis som hos Auktionshuset Norrköping och Auktionshuset Linköping få hjälp med gratis värderingar. Värderingarna utförs antingen på några av våra kontor eller genom ett kostnadsfritt hembesök om du inte har möjlighet att besöka oss. Vi erbjuder även upphämtning av föremål som du vill auktionera ut, vilket är särskilt praktiskt när det rör sig om till exempel bilar eller möbler som kan vara svåra att transportera själv.

Fördelen med att använda sig av ett auktionsverk eller auktionshus är att du själv slipper hantera försäljningen av dina föremål. Det enda du behöver göra är att kontakta oss, så hjälper vi till med värdering och auktionerar sedan ut det du önskar göra dig av med. Det sparar dig tid, samtidigt som du får tillgång till vår kundkrets som bland annat består av köpstarka kunder både inom Sverige och på den internationella marknaden.

Värdera din bil

Många känner inte till att man kan sälja bilar på auktion, men precis som många andra föremål av värde så finns det en hel del bilar ute till försäljning både vid traditionella slagauktioner och auktioner på nätet. Fördelen med att auktionera ut en bil är att du inte behöver sköta hela försäljningen själv, som du behöver göra om du säljer bilen på någon marknadsplats online. Du riskerar inte heller att sätta ett för lågt pris, eftersom våra värderingsmän har lång erfarenhet av bland annat fordon och därför kan komma fram till en korrekt värdering utifrån skick, märke och modell. Värderingen är ett riktmärke för auktionens slutpris, men säljer du ett populärt föremål kan budgivningen förstås dra iväg och resultera i en betydligt större vinst än du tänkt dig från början.

auktionera ut bil

Funderar du på att auktionera ut din bil kan vi hjälpa dig med en kostnadsfri värdering. Värderingen görs för att bestämma auktionens utropspris och för att ge dig en uppskattning om hur mycket du kan tänkas få för din bil. På alla Gomér och Anderssons auktionshus finns experter i form av värderingsmän som kostnadsfritt kan värdera din bil eller andra föremål du vill sälja. Vi kan även komma hem till dig för en värdering, eller så kan du fylla i ett formulär på vår hemsida och bifoga bilder så värderar vi din bil online. Bestämmer du dig sedan för att du vill sälja bilen kan vi hjälpa dig genom varje steg i processen att auktionera ut bilen och få betalt.

Dödsbo – auktion och försäljning

Att ta hand om ett dödsbo kan lätt kännas övermäktigt. Efter att du och övriga släktingar tagit vara på det ni vill behålla är det ofta mycket kvar som behöver säljas eller göras av med. Då kan det vara skönt att överlåta allting till ett auktionshus som säljer allt av värde och skänker resten till hjälporganisationer. Vi på Auktionshuset Nyköping kan hjälpa dig med både försäljning av bostad och att auktionera ut föremål från dödsboet.

Vi erbjuder en kostnadsfri värdering av både bostad och lösöre under ett personligt besök av mäklare och en värderingsman. Efter försäljningen av bostaden tar vi hand om de föremål som anses vara säljbara, och de auktioneras sedan ut på nätet. Sist men inte minst hjälper vi även till med att städa bostaden. Det innebär att du får en helhetslösning som låter dig fokusera på viktigare saker, samtidigt som du förstås får chansen att välja ut vad du själv vill behålla innan vi påbörjar auktionerna. Självklart kan vi även hjälpa dig enbart med att auktionera ut lösöre från ett dödsbo, men du får rabatt om du kombinerar auktionerna med städning och försäljning av bostad.

Genom att vända dig till Nyköping Auktionshus får du bästa möjliga hjälp med att köpa eller sälja allt ifrån antikviteter och bilar till konst och möbler. Vi sköter försäljningen, och så behöver du bara vänta på att få reda på hur mycket ditt föremål auktionerades ut för. Tveka inte att kontakta oss för ett första möte och värdering. Det finns garanterat någon som är intresserad av det du vill sälja, och samtidigt får du pengar över till något som passar dig bättre. Med vår långa erfarenhet av auktioner i både Norrköping och Linköping erbjuder vi nu samma trygghet, goda service och låga avgifter även hos Auktionshuset Nyköping. Du är varmt välkommen att ta kontakt med oss under våra öppettider för att diskutera och värdera dina föremål.

Följ oss på Instagram!

Kontakta oss